Földtudományos Forgatag Interaktív Geokiállításon és Vásáron a Természettudományi Múzeumban

A Paleoklíma 2ka kutatócsoport A Déli-Kárpátok késő pleisztocén gleccsereinek rekonstrukciója és kozmogén izotópos kronológiája
2016-11-21
Horvát-Magyar Geomatematikai ankét a Kutatócsoport társszervezésével
2017-04-13

Földtudományos Forgatag Interaktív Geokiállításon és Vásáron a Természettudományi Múzeumban

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Magyarhoni Földtani Társulat és a Magyar Természettudományi Múzeum szervezéséáben november 7-én és 8-án kerül sor a Földtudományos Forgatag Interaktív Geokiállításra és Vásárra.

A rendezvényen bemutatkoznak a földtudományi kutatással foglalkozó intézményeink, a látogatók megismerkedhetnek ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, a földtani veszélyforrásokkal, a Földet vizsgáló geofizikusok különleges eszközeivel, a szénhidrogén kutatás érdekességeivel, vizeink gyógyító erejével, „világító ásványokkal”, a hazai dinoszaurusz-kutatás eredményeivel.
Mikroszkópjaink segítségével mindenkit elkalauzolunk a parányi ősmaradványok, ásványok világába.
Nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb felkereshető földtani látványosságait mutatják be, és geotúra ajánlatokkal várják az érdeklődőket.

A kisebbeket a geojátszóház, kőkirakó, aranymosás, vízkóstoló, ősmaradványfestés, kősimogató, búvárkodás egy régen volt tengerben és a Medvekutya hárompróba várja.

Évmilliók története ősmaradványok, ásványok, kőzetek képében megfoghatóan, kézközelben – Kedvezményes ásvány- kőzet és könyvvásár!

Részletes program

Magyar Természettudományi Múzeum